| mleko | 400 ml | |
| fix do ubijania typu Śnieżka | 2 torebki | |
| brzoskwinie w syropie | 1 puszka | |
| owoce do dekoracji (użyłam białych i czerwonych poziomek, borówek) | ||
| galaretka brzoskwinowa | 1 torebka | |
| żelatyna | 2 łyżki | |
| biszkopty lub herbatniki na spód | niekoniecznie | |
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, 3 połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić w kostkę.
Pozostałe mleko ubić z dodatkiem Śnieżki. Dodać rozpuszczoną żelatynę (powinna być chłodna ale płynna), dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać łyżką. Szybko przełożyć masę do tortownicy, wyrównać powierzchnię i ułożyć owoce. Polać ostudzoną galaretką.



1 komentarz:
Mmm, wygląda kusząco :)
Prześlij komentarz