Bajecznie kolorowe szaszłyki z surimi z owocami: nektarynkami, kiwi, ananasem, mandarynkami. Szybkie do przygotowania i grillowania, a efekt znakomity :)
Składniki na około 10 szt: | ||
paluszki krabowe (surimi) | 1 opakowanie 250 g | |
nektaryny | 2 szt | |
kiwi | 2 szt | |
mandarynki | 3 szt | |
ananas | 1 szt | |
papryka żółta lub czerwona olej |
niekoniecznie 3 łyżki |
lub słodka papryka, tymianek, szczypta soli i pół łyżeczki cukru
Paluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki.
Paluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki.
Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem łososia.
Przygotowanie:
Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami kiwi, nektarynek, ananasa i cząstkami mandarynek.
Wymieszać przyprawy z olejem i posmarować szaszłyki.
Piec krótko na wysokim ruszcie lub obrzeżu grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz