Bajecznie kolorowe szaszłyki z surimi z owocami: nektarynkami, kiwi, ananasem, mandarynkami. Szybkie do przygotowania i grillowania, a efekt znakomity :)
| Składniki na około 10 szt: | ||
| paluszki krabowe (surimi) | 1 opakowanie 250 g | |
| nektaryny | 2 szt | |
| kiwi | 2 szt | |
| mandarynki | 3 szt | |
| ananas | 1 szt | |
| papryka żółta lub czerwona olej |
niekoniecznie 3 łyżki |
|
lub słodka papryka, tymianek, szczypta soli i pół łyżeczki cukru
Paluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki.
Paluszków krabowych (które przygotowywane są z mięsa ryb z aromatem krabów) nie powinny spożywać osoby z uczuleniem na ryby i skorupiaki.
Ze względu na zawartość sztucznych dodatków: wzmacniających smak, zapach i barwników lepiej nie podawać ich małym dzieciom - dla nich lepiej przygotować wersję bez surimi lub z dodatkiem łososia.
Przygotowanie:
Paluszki krabowe pokroić na trzy części, nadziewać naprzemiennie z plastrami kiwi, nektarynek, ananasa i cząstkami mandarynek.
Wymieszać przyprawy z olejem i posmarować szaszłyki.
Piec krótko na wysokim ruszcie lub obrzeżu grilla.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz