| wątróbki drobiowe | 0,5 kg |
| cebula szalotka | 1 pęczek |
| grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) | kilka szt. |
| majeranek, pieprz | |
| olej do smażenia | |
| sól (po usmażeniu!) |
Przygotowanie:
Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i usmażyć na oleju aż przestanie trącić surowizną ;) Dodać pokrojoną cebulkę, grzyby i podsmażyć razem aż cebulka zeszkli się. Dodać majeranek i świeżo mielony pieprz. Posolić dopiero przed podaniem.
Zdrowotna surówka z kiszonej kapusty:
kiszona kapusta surówkowa 0,5 kg
dwa jabłka
olej lniany budwigowy 1 łyżka
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z kiszoną kapustą. Dodać olej lniany lub oliwę. Można doprawić nasionami kminku.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz