mleko | 400 ml | |
fix do ubijania typu Śnieżka | 2 torebki | |
brzoskwinie w syropie | 1 puszka | |
owoce do dekoracji (użyłam białych i czerwonych poziomek, borówek) | ||
galaretka brzoskwinowa | 1 torebka | |
żelatyna | 2 łyżki | |
biszkopty lub herbatniki na spód | niekoniecznie |
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, ostudzić.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, 3 połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić w kostkę.
Pozostałe mleko ubić z dodatkiem Śnieżki. Dodać rozpuszczoną żelatynę (powinna być chłodna ale płynna), dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać łyżką. Szybko przełożyć masę do tortownicy, wyrównać powierzchnię i ułożyć owoce. Polać ostudzoną galaretką.
1 komentarz:
Mmm, wygląda kusząco :)
Prześlij komentarz