Składniki:
| kiszone ogórki | 400 g |
| ziemniaki | 1 kg |
| marchew | kilka szt. |
| seler (niekoniecznie) | 1 kawałek |
| bezglutenowa kiełbasa | 200 g |
| (lub ugotowany filet z indyka) | |
| płatki ryżowe lub kleik ryżowy | 0,5 szklanki |
| sól, ziele angielskie, liść laurowy | kilka szt. |
| koperek | |
| mleko (sojowe, ryżowe lub inne) |
Przygotowanie:
Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą, posolić, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Następnie dodać pokrojoną na ćwierć-plasterki kiełbasę, płatki ryżowe i starte na tarce ogórki. Gotować kilka minut aż płatki ryżowe zmiękną. Na talerzu posypać koperkiem, zabielić mlekiem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz