Moje dzieci nie przepadają za muesli ani granolą, trzeba użyć podstępu aby przemycić coś zdrowego na śniadanie -  najskuteczniejszy sposób to zatopienie tego w budyniu ;) 
Składniki:
| ryż biały | 1 łyżka | 
| ryż brązowy | 1 łyżka | 
| ryż czerwony | 1 łyżka | 
| ryż dziki | 1 łyżka | 
| mleko sojowe, ryżowe lub inne | 2 szklanki | 
| kakao lub karob | 1 łyżeczka | 
| skrobia kukurydziana lub budyń bezglutenowy | 2 łyżki | 
| syrop z agawy, miód lub cukier | do smaku | 
| pestki z dyni | 1 łyżka | 
| pestki słonecznika | 1 łyżka | 
| płatki migdałowe esencja waniliowa | 1 łyżka 1 łyżeczka | 
Przygotowanie:
Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na miękko, ewentualny nadmiar wody odcedzić. Skrobię lub budyń i kakao rozmieszać z 1/4 szklanki mleka, resztę mleka zagotować. Wlać skrobię, mieszając zagotować do zgęstnienia. Dodać ryż, pestki i dosłodzić do smaku.
 
 
1 komentarz:
Ciekawy ten deser.
Prześlij komentarz