Ta kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. 
Składniki:
| kapusta pekińska | 1 szt | 
| papryka czerwona, zielona, żółta | po 1 szt | 
| seler naciowy | 1 szt | 
| rodzynki królewskie lub żurawina | 1/2 szklanki | 
| szczypiorek | 1 pęczek | 
Sos - w zależności od wymogów diety:
| wersja bezglutenowa: | |
| jogurt naturalny | 150 ml | 
| majonez bezglutenowy | 100 ml | 
| wersja bez jaj: | |
| jogurt naturalny | 150 ml | 
| majonez sojowy (niekoniecznie) | 100 ml | 
| wersja bez mleka/wegetariańska: | |
| majonez (sojowy lub zwykły) | 100 ml | 
| śmietanka sojowa | 100 ml | 
| wersja light: | |
| jogurt naturalny niskotłuszczowy | 200 ml | 
Przygotowanie:
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, wypłukać. Wymieszać jogurt/majonez z przyprawami.  Warzywa pokroić na kawałki, wymieszać z sosem, rodzynkami i posiekanym szczypiorkiem.
 

 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz