Lekka, dietetyczna zupa ze świeżego groszku, z dodatkiem młodych ziemniaków, marchewki i jabłka.
Składniki:
| zielony groszek | 1 szklanka | 
| ziemniaki | 4-5 szt. | 
| marchewka | 1 szt. | 
| jabłko | 1 szt. | 
| rozmaryn świeży | 1/2 łyżeczki | 
| szafran | 1 szczypta | 
| sól | do smaku | 
| mleko sojowe, ryżowe lub inne | 2-3 łyżki | 
Przygotowanie:
Ziemniaki, marchewkę obrać, pokroić na kawałki, dodać groszek, zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować do miękkości. Dodać obrane, pokrojone na kawałki jabłko, szafran i chwilę pogotować. Dodać posiekane liście rozmarynu. Zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Zabielić mlekiem. 
 


 
1 komentarz:
uwielbiam ten "prawdziwy" groszek, nie konserwowy :) do tego ślicznie wygląda :)
Prześlij komentarz