Lekka, dietetyczna zupa ze świeżego groszku, z dodatkiem młodych ziemniaków, marchewki i jabłka.
Składniki:
zielony groszek | 1 szklanka |
ziemniaki | 4-5 szt. |
marchewka | 1 szt. |
jabłko | 1 szt. |
rozmaryn świeży | 1/2 łyżeczki |
szafran | 1 szczypta |
sól | do smaku |
mleko sojowe, ryżowe lub inne | 2-3 łyżki |
Przygotowanie:
Ziemniaki, marchewkę obrać, pokroić na kawałki, dodać groszek, zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować do miękkości. Dodać obrane, pokrojone na kawałki jabłko, szafran i chwilę pogotować. Dodać posiekane liście rozmarynu. Zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Zabielić mlekiem.
1 komentarz:
uwielbiam ten "prawdziwy" groszek, nie konserwowy :) do tego ślicznie wygląda :)
Prześlij komentarz