| filet z piersi indyka (lub kurczaka) | 500 g |
| ananas (świeży lub z puszki) | 1 szt |
| mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) | 1 szt |
| jabłko | 1 szt |
| rodzynki | 1/2 szklanki |
| sos sojowy bezglutenowy | 1 łyżka |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
| sok jabłkowy | 1 szklanka |
| sól, pieprz, papryka olej do smażenia Przygotowanie: | do smaku |
Przełożyć do garnka, dodać pokrojonego ananasa, mango / brzoskwinie, wypłukane rodzynki. Dolać sok jabłkowy, uzupełnić wodą aby przykryć składniki i gotować kilka minut. Posolić, dodać mielony pieprz, paprykę. Jesli ktoś lubi, smak można podkreślić dodając imbir - wyciśnięty świeży, lub w proszku.
Łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do gorącego sosu i zagotować do zgęstnienia.
Podawać z ryżem lub makaronem z fasoli mung lub tapioki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz