Składniki:
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
żelki i owoce (truskawki, borówki) do dekoracji
Przygotowanie:
Każdą z galaretek osobno rozpuścić w 1 szklance gorącej wody (połowie ilości podanej w instrukcji na opakowaniu).
Do kieliszków (ja użyłam plastikowych) włożyć żelki, drobne owoce typu borówki, poziomki lub kawałki truskawek. Zalać galaretką, wstawić do lodówki. W tężejącą galaretkę wetknąć patyczki do lodów lub kawałki słomek. Gdy galaretka stanie się twarda kieliszek zanurzyć na 2-3 sekundy w gorącej wodzie i wyjąć galaretkowy lizak z foremki. Schłodzić.
W podobny sposób można przygotować mini babeczki galaretkowe - do naszych użyłam pokrojonych w kostkę żelek-pianek i truskawek.
Im bardziej kolorowo, tym większy efekt "WOW" ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz