W chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy.
Składniki:
kalarepka | 1 szt |
papryka czerwona | 1 szt |
papryka żółta | 1 szt |
seler naciowy | kilka łodyg |
cukinia | 1 szt |
przyprawy: sól, papryka słodka, kolendra, oregano, majeranek, pieprz | |
lub ulubiona przyprawa grillowa olej lub oliwa z oliwek 2 łyżki |
Warzywa dokładnie myjemy.
Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty.
Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy.
Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz