wtorek, 2 grudnia 2014

Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym



W chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy.

Składniki:

kalarepka1 szt
papryka czerwona1 szt
papryka żółta1 szt
seler naciowykilka łodyg
cukinia1 szt
przyprawy: sól, papryka słodka,
kolendra, oregano, majeranek, pieprz
lub ulubiona przyprawa grillowa
olej lub oliwa z oliwek 2 łyżki

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie myjemy.
Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty.
Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy.
Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia.







Wegetariański obiad IV

Brak komentarzy: