Składniki:
| kasza jaglana ugotowana na miękko | 1 szklanka |
| mleko ryżowe, sojowe lub inne | 2 szklanki |
| sok malinowy (lub wiśniowy) | 1/4 szklanki |
| skrobia ziemniaczana | 1 łyżka |
| skrobia kukurydziana (lub tapioka) | 1 łyżka |
| granat | 1/4 szt |
Zamiast skrobi można użyć budyniu bezglutenowego, najlepiej bez dodatku sztucznych barwników.
Przygotowanie:
Kaszę ugotować po uprażeniu - przepis tutaj. (ja zwykle gotuję wieczorem żeby rano oszczędzić cenny czas ;)
1,5 szklanki mleka zagotować, w pozostałej ilości zimnego mleka rozprowadzić skrobię. Do wrzącego mleka wlać skrobię i mieszając zagotować do zgęstnienia. Dodać sok, kaszę jaglaną i wymieszać. Ewentualnie dosłodzić do smaku.


2 komentarze:
mmm... ale mam ochotę na taką różową słodycz. Wygląda cudnie.
:) Pozdrawiamy i zapraszamy też do nas! :)
Ciekawy pomysł :)
Prześlij komentarz